Effectief doneren

Speciaal voor doneren in Nederland: Doneereffectief.nl

Wij hebben een Nederlandstalige website gemaakt met praktische informatie over doneren aan effectieve organisaties: www.doneereffectief.nl. Op deze website word je gelinkt naar de meest effectieve organisaties, verdeeld over de thema's Armoede en gezondheid, Dierenwelzijn, Klimaat en Toekomst.

Ook is er informatie te vinden over welke organisaties een ANBI-status hebben. Dat betekent dat giften via hen belasting aftrekbaar zijn.

Daarbij kun je met overige vragen over doneren en nalaten terecht bij Andrea de Wildt, oprichter en voorzitter van Doneer Effectief. Zij is bereikbaar via een mail aan andrea@effectiefaltruisme.nl


Internationale donatie websites

GiveWell en Animal Charity Evaluators (ACE) zijn de eerste organisaties die grondig onderzoek doen naar de goede doelen die de grootste positieve impact per euro hebben. GiveWell en ACE doen onderzoek naar goede doelen op het gebied van respectievelijk armoedebestrijding en dierenwelzijn.

Het doneren vanuit Nederland aan de aanbevolen goede doelen van ACE en GiveWell, evenals aan andere effectieve doelen, heeft in Nederland fiscale voordelen als de organisatie een ANBI-status heeft.