Donatie gids: Maximale impact met elke Euro in 6 stappen

Bezoek Doneer Effectief

Wat is een effectieve donatie?

Effectief doneren – ook wel ‘effectief geven’ genoemd – gaat niet alleen over doneren; het gaat over verstandig geven. Het doel is om ervoor te zorgen dat je bijdragen de meest significante positieve impact mogelijk maken.

Waarom is het belangrijk?

Goede bedoelingen verdienen geweldige resultaten. Door te kiezen voor transparante, op bewijs gebaseerde en impactvolle goede doelen, zorg je ervoor dat je zuurverdiende geld echt een verschil maakt. Daarom is het cruciaal om te vertrouwen op onafhankelijke, wetenschappelijk rigoureuze beoordelaars van effectiviteit.

Hoe kun je effectief doneren? Raadpleeg Doneer Effectief

Maak kennis met Doneer Effectief. Deze in Nederland gevestigde stichting helpt je de meest impactvolle goede doelen te vinden. En het beste deel? Je donaties zijn fiscaal aftrekbaar in Nederland.

donatie

Vertrouw op experts

De doelen die zij aanraden zijn door onderzoeksinstellingen zoals GiveWell, Animal Charity Evaluators, Giving Green en Founders Pledge zijn beoordeeld als zeer effectief. Ze bieden op data gebaseerde inzichten om je te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen, zodat je het meeste goed kan doen met je geld.
Zelfs deze beoordelaars worden grondig geëvalueerd! Bekijk de resultaten van het GWWC-onderzoek.

Sluit je aan bij een gemeenschap van gelijkgestemde donateurs

Op zoek naar inspiratie en connecties? Bekijk de Tien Procent Club. Deze Nederlandse gemeenschap organiseert netwerkevenementen met moreel ambitieuze mensen. Leer, deel en vergroot samen je impact. (En er zijn meer evenementen om gelijkgestemden te ontmoeten.)

Doe de Pledge

Klaar om je te committeren aan langdurige impact? Giving What We Can biedt een geef-pledge (belofte), waar je je kunt committeren om minstens 10% van je inkomen te doneren aan effectieve goede doelen. Maak van generositeit een levenslange verbintenis. Je kunt zelfs de proefbelofte afleggen om het uit te proberen.

Klaar om een verschil te maken?

  1. Bezoek Doneer Effectief om te vinden en te doneren aan impactvolle goede doelen.
  2. Raadpleeg vertrouwde beoordelaars zoals GiveWell, Animal Charity Evaluators, Giving Green en Founders Pledge voor aanvullende inzichten.
  3. Kom naar een event van de Tien Procent Club om in contact te komen met een gemeenschap van effectieve donateurs.
  4. Doe de geef-pledge bij Giving What We Can voor langdurige toewijding.
  5. Wil je meer weten? Doe mee aan onze kennismakingscursus om in de details te duiken en jezelf vertrouwd te maken met de principes die onze adviezen ondersteunen.
  6. Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op voor een virtuele koffie!

Ook geld wat je weggeeft kan je maar één keer uitgeven. Geef bedachtzaam.