Skip to main content

Introductiecursus

Vergroot je positieve impact op de wereld: ontdek de kracht van Effectief Altruïsme in onze uitgebreide introductiecursus.

In het kort

Duur
5 weken
Locatie
Online/op locatie
Prijs
Deelname is gratis
Aanmelden

Leer over de kernideeën van effectief altruïsme

Met deze introductiecursus leer je de kernideeën van Effectief Altruïsme kennen samen met een kleine groep gelijkgestemde mensen uit Nederland.

Onder begeleiding van een facilitator krijg je toegang tot zorgvuldig geselecteerd materiaal en praktische oefeningen om je te helpen je impact te vergroten in je carrière, donaties en andere projecten.

Hoe het werkt

Deelname aan de introductiecursus is gratis. De groepen bestaan uit 4-6 deelnemers, met wie je wekelijks bijeenkomt om de gelezen artikelen van die week te bespreken.

Ons volgende programma begint in september 2024, en de deadline voor aanmelding is 12 augustus. Als je eerder wilt beginnen, kun je je hier inschrijven voor het internationale virtuele programma.

Onderwerpen

  • Wie moeten we helpen?
  • Hoeveel beter zijn de beste opties om goed te doen?
  • Wat kunnen we doen om de volgende pandemie te voorkomen?
  • Hoe kunnen we samen betere beslissingen nemen?
  • Hoe verhoudt klimaatverandering zich tot andere risico’s?

Programma introductiecursus

Week 1

Introductie in Effectief Altruïsme

Deze week bespreken we het hoe en waarom van Effectief Altruïsme. We kijken naar onze mogelijkheid om meer impact te hebben door de lens van zowel de filosofie als de economie.

Week 2

Rationaliteit

Deze week bespreken we logische drogredenen en cognitieve vooroordelen. Je leert tools te gebruiken om je voorspellingen en de nauwkeurigheid van je oordelen te verbeteren.

Week 3

Wereldwijde gezondheid en ontwikkeling

Deze week bespreken we de mogelijkheden om de wereld gezondheid en armoede te verbeteren. Je leert verschillende methoden die worden gebruikt om de meest veelbelovende interventies te identificeren en te vergelijken.

Week 4

Lange termijn-denken & existentieel risico

Deze week bespreken we de effecten van ons handelen op de lange termijn. Verder kijken we naar de impact van interventies op het gebied van klimaatverandering, pandemiepreventie en kunstmatige intelligentie.

Week 5 (optioneel)

EA in je carrière

Deze week bespreken we hoe je Effectief Altruïsme kunt toepassen op je eigen leven. Met je groep onderzoek je hoe je je vaardigheden en achtergrond kunt gebruiken om je sociale impact te maximaliseren.

Laat hele syllabus zien

Andere cursussen

No items found

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

We sturen een maandelijkse update met de beschikbare programma’s en deadlines omtrent aanmelden voor de introductiecursus.

Word onderdeel van een wereldwijd netwerk

1000
Leerlingen
50
Landen

Leer over de kernideeën van effectief altruïsme