Andere EA-partijen in Nederland

EA-lokale groepen

Hoewel effectief altruïsme in Nederland relatief nieuw is, groeit de beweging snel. Er zijn momenteel een paar groepen die lokale evenementen organiseren, zoals sociale bijeenkomsten en informatieve lezingen. Daarbij bieden ze een gastvrije ruimte om meer te leren over effectief altruïsme, om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en om ideeën of vragen te bespreken. 

Deze lokale groepen, organisaties en individuen handelen onafhankelijk van EAN. We werken nauw samen en delen ideeën en middelen, maar we hebben geen hiërarchische structuur.

Start een lokale groep 
Bezoek een groep in de buurt van uw stad of start je eigen groep! resources.eahub.org/start
We kunnen je hiermee helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie. (We zullen eerst samen onderzoeken of dit goed bij je past). 


EA-universiteitsgroepen

Het voordeel van een universitaire groep is dat leden in een vergelijkbare levensfase ideeën kunnen ontdekken en delen, zoals het samen onderzoeken van impactvolle carrièremogelijkheden. We moedigen individuen aan om universitaire groepen te starten. De volgende universitaire groepen zijn al actief:

Wageningen University & Research       Erasmus University Rotterdam

Start een universitaire groep
Zit je op een universiteit die nog geen EA-groep heeft? Er zijn goede argumenten om een eigen universitaire groep te beginnen, en er zijn veel middelen om je op weg te helpen!
We kunnen je hier ook mee helpen, neem gerust contact met ons op voor meer informatie. (We zullen eerst samen verkennen of je een goede kandidaat bent).


EA-onderwerpgroepen

Er zijn verschillende themagroepen die zich richten op één oorzaakgebied. Deze groepen stellen de deelnemers in staat om zich te verdiepen en hun begrip van het onderwerp te ontwikkelen.


EA afgestemde organisaties

Er zijn verschillende organisaties in Nederland die zijn de EA-filosfeer volgen en die zich zo effectief mogelijk richten op specifieke probleemgebieden. Klik op de links voor meer informatie, er kunnen interessante vacatures zijn of mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. 

Houd er rekening mee dat EA Nederland geen informatie heeft over hoe effectief deze organisaties zijn. Informatie over internationale EA -Aligned organisaties die bewezen effectief zijn vindt je op de site van ons project Doneer Effectief (doneereffectief.nl).

 

ProVeg

ProVeg zet zich in voor het bevorderen van een plantaardig dieet.

Max Foundation

Max Stichtingen streven ernaar kindersterfte als gevolg van vermijdbare ziekten te voorkomen.

CarePay

CarePay stelt mensen in staat om efficiënt en transparant te betalen voor de gezondheidszorg via een gebruiksvriendelijk platform dat toegankelijk is via hun mobiele telefoon.

CorrelAidX - Nederland

CorrelAid Netherlands

CorrelAid Nederland verbindt datawetenschappers met organisaties en stichtingen die het Maatschappelijk Goed bevorderen.

Kinder on Twitter: "You wouldn't invest in a company without throughly  investigating where your money goes right? So why do people donate blindly  to causes they have no idea about? It's time

Kinder Donations

Kinder Donations is een tech-for-good bedrijf dat burgers wereldwijd in staat stelt om beter goed te doen.


EA online

Volg online updates en discussies op Facebook. Naast de lokale groepspagina's kunt u de volgende Facebook-pagina en groep bezoeken:
Beheerd door EAN: facebook.com/EffectiefAltruisme
Open groep voor de EA-gemeenschap in Nederland: facebook.com/groups/EffectiefAltruisme