Effectief Doneren: Maximale Impact met Elke Euro

Wat is effectief doneren?

Effectief doneren gaat niet alleen over geven; het gaat over verstandig geven. Het doel is om ervoor te zorgen dat je bijdragen de meest significante positieve impact mogelijk maken.

Waarom is het belangrijk?

Goede bedoelingen verdienen geweldige resultaten. Door te kiezen voor transparante, op bewijs gebaseerde en impactvolle goede doelen, zorg je ervoor dat je zuurverdiende geld echt een verschil maakt. Daarom is het cruciaal om te vertrouwen op onafhankelijke, wetenschappelijk rigoureuze beoordelaars van effectiviteit.

Hoe kun je effectief doneren?

Maak kennis met Doneer Effectief. Deze in Nederland gevestigde organisatie helpt je de meest impactvolle goede doelen te vinden. En het beste deel? Je donaties zijn fiscaal aftrekbaar in Nederland.

Vertrouw op de experts

Als je dieper wilt gaan, zijn er externe beoordelaars zoals GiveWell, Animal Charity Evaluators en Founders Pledge die de effectiviteit van goede doelen in verschillende oorzaken rigoureus beoordelen. Ze bieden op data gebaseerde inzichten om je te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Doe de Pledge

Klaar om je te committeren aan langdurige impact? Giving What We Can biedt een geef-pledge, waar je je kunt committeren om minstens 10% van je inkomen te doneren aan effectieve goede doelen. Maak van generositeit een levenslange verbintenis.

Sluit je aan bij een gemeenschap van gelijkgestemde donateurs

Op zoek naar inspiratie en connecties? Bekijk de Tien Procent Club. Deze Nederlandse gemeenschap organiseert netwerkevenementen met moreel ambitieuze individuen. Leer, deel en vergroot samen je impact.

Klaar om een verschil te maken?

Ook geld wat je weggeeft kan je maar één keer uitgeven. Geef bedachtzaam.

Bezoek Doneer Effectief