Vacature Community Director(s)

Vul dit formulier in om je aan te melden. Dit kan tot zondag 10 oktober om 23:59.

EA Nederland is op zoek naar één fulltime of meerdere parttime Community Director(s). Er is in totaal ~1,35 FTE beschikbaar, dus de functie kan tevens verdeeld worden over meerdere parttime personen. 

De functie is voor minimaal 1 jaar, en de kandidaat moet in Nederland wonen of bereid zijn om te verhuizen. Voor de fulltime functie is beheersing van de Nederlandse taal een vereiste, maar parttime (0,4-0,6 FTE) niet-Nederlands sprekende sollicitanten zijn ook welkom.

Een succesvolle kandidaat zou onze huidige Director Siebe Rozendal opvolgen. De positie wordt gefinancierd door het Centre for Effective Altruism (CEA), met behulp van het Community Building Grants programma. 

Over Effective Altruism Netherlands (EAN)

EAN wil het aantal mensen vergroten dat zich inzet voor enkele van 's werelds belangrijkste problemen. We introduceren de ideeën van effectief altruïsme bij nieuwe leden; we faciliteren verdere ontwikkeling, discussie en educatie; we leggen verbindingen binnen EAs in Nederland en daarbuiten; en steunen onze leden om beter goed te doen met hun carrière of geld. 

EAN is een actieve community. EAN heeft geen officieel lidmaatschap, maar we schatten dat 150-250 mensen in Nederland zich identificeren met het label “(aspirant) effectief altruïst”. Van deze groep hebben 85 de Giving What We Can pledge getekend, en we schatten dat 40-50 mensen op andere wijze zeer actief bezig zijn met EA. Voor meer informatie over EAN en haar plannen, zie dit document

Over deze rol

De kern van de rol is het uitvoeren en bouwen op de strategie van EA Nederland zoals die in maart 2021 is bepaald. Zie daarvoor pagina’s 7-9 van dit document. Met steun van de voorgaande Community Director en het EAN Bestuur wordt verkend of en hoe deze functie kan worden ingevuld en/of uitgebreid. Typische taken die je zult vervullen: 

De invulling van de rol kan aanzienlijk variëren op basis van de individuele eigenschappen, vaardigheden en ambities van de kandidaat. 

Werktijden zijn doorgaans behoorlijk flexibel, met uitzondering van bepaalde evenementen die in de avonden en weekenden plaatsvinden. EAN heeft geen vaste kantoorplek ter beschikking. Dagelijkse werkzaamheden kunnen vanuit huis worden uitgevoerd. Wel vinden er regelmatig coworking sessies plaats met actieve leden. 

Functieprofiel

Van een succesvolle kandidaat verwachten wij dat ze: 

Deze aanvullende eigenschappen worden gewaardeerd: 

Veel excellente kandidaten zullen sommige (maar niet al) deze eigenschappen meenemen. We moedigen je ook aan om te solliciteren wanneer je niet alle eigenschappen bezit. 

Vergoeding

Een succesvolle kandidaat zal worden betaald als onderdeel van de reeds verstrekte Community Building Grant die aan EA Nederland is toegekend door CEA. De vergoeding ter hoogte van ongeveer €51.000 dekt alle persoonlijke onkosten (aangepast op basis van aantal gewerkte uren). De Community Director zou een onafhankelijke ontvanger van deze grant zijn en geen werknemer van EA Nederland of van CEA. 

Aanmelden

Vul dit formulier in om je aan te melden, uiterlijk zondag 10 oktober. Aanmeldingen worden beoordeeld door EAN en CEA. 
Het proces zal waarschijnlijk 3 rondes beslaan:

  1. Sollicitatieformulier invullen (inclusief CV) 
  2. Werktest (maximaal 2 uur)
  3. Eén of twee interview(s) 

Kandidaten zullen per ronde worden bericht over de status. Met de werktest zullen we je inhoudelijke kennis en vaardigheden evalueren op basis van passende voorbeeldvragen.

We hopen deze functie zo snel mogelijk te vervullen. We verwachten dat het proces uiterlijk midden november wordt afgerond. De ideale start vindt op of vóór 1 december plaats. 

Voor vragen over deze vacature of het proces kun je contact opnemen met Marieke de Visscher, via info@effectiefaltruisme.nl

Aanvullende informatie