Projecten

Effectief Altruïsme Nederland ondersteunde van januari t/m juni 2017 verschillende projecten met een effectief altruïstische inslag. Vanaf juli 2017 werkt de organisatie met een nieuw model, waarin zij samenwerkt met netwerken die zelf projecten uitvoeren.

Ondersteunde projecten (januari t/m juni 2017)

Lanceringsevenement op 28 mei 2017

Effectief Altruïsme Nederland is in januari opgericht, maar op 28 mei heeft zij de officiële lancering gehad. Hier kwamen de meest invloedrijke wereldverbeteraars uit Nederland bijeen om te kijken hoe ze binnen hun eigen sector het effectiefst kunnen zijn. Parallel daaraan liepen workshops en lezingen voor (aspirerende) effectieve altruïsten uit Nederland. Ook sprak de wereldberoemde filosoof Peter Singer op dit evenement.

Sjir Hoeijmakers
Sjir Hoeijmakers
Remmelt Ellen
Remmelt Ellen
Alje van den Bosch
Alje van den Bosch
Carrièreworkshops

Effectieve altruisten houden zich vaak bezig met hoe ze een carrière kunnen vinden die anderen helpt, aansluit op hun vaardigheden, en voldoening geeft. Alje brengt de kennis hierover naar Nederland door middel van workshops.

Crowdacting met CollAction

CollAction is een crowdacting initiatief waarbij iemand een actie voorstelt, en als genoeg mensen toezeggen mee te doen wordt de actie uitgevoerd. Rainer zet een effectief altruïstische actie op en lanceert deze op het Make The World Great Again Festival op 13 mei.

Rainer Mensing
Rainer Mensing
Ingeborg Morawetz
Ingeborg Morawetz
Studenteninformatiegids

De studenteninformatiegids komt uit in Augustus 2017 en zal verspreid worden onder beginnende studenten. In een aantal grote studentensteden zijn lokale effectief altruïsme groepen actief, Ingeborg wil de studenten aanmoedigen naar de lokale evenementen te komen door een stukje over effectief altruïsme in de studentengids te plaatsen.

Heroes & Friends en nieuwsupdate

Effectief Altruïsme Nederland (EAN) maakt gebruik van Heroes & Friends. Via dit platform kunnen mensen bijdragen op verschillende manieren zoals via donaties, maar ook via hun talenten of netwerk. Naast het onderhouden van het profiel van EAN bij Heroes & Friends stuurt Michiel de nieuwsupdates uit.

Michiel de Koning
Michiel de Koning
Ian Schechtman
Ian Schechtman
Strategie lokale groepen

Er bestaan inmiddels zeven lokale groepen die sociale bijeenkomsten en verdiepende sessies organiseren. Ian verzorgt maandelijkse meetings waarbij de aanvoerders van deze groepen bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen over hoe ze hun groep het effectiefst kunnen inrichten.

Website

Marianne onderhoudt de website van Effectief Altruisme Nederland en zorgt dat deze up to date blijft.

Marianne van der Werf
Marianne van der Werf