EA in Nederland

Lokale groepen en online discussie

Effectief altruïsme is nog jong in Nederland, maar groeit snel. Er bestaan inmiddels zeven lokale groepen die sociale bijeenkomsten en verdiepende sessies organiseren. Ze zijn er voor mensen die meer willen leren over effectief altruïsme, andere effectief altruïsten willen ontmoeten en hun ervaringen willen delen.

De lokale groepen zijn onafhankelijk van Effectief Altruïsme Nederland (EAN). EAN ondersteunt de lokale groepen wel, maar alleen in zoverre dat bijdraagt aan haar missie.

Naast de lokale groepen kun je ook online met andere effectief altruïsten in contact komen, bijvoorbeeld via de Nederlandse Facebookpagina. Daar plaatsen de leden regelmatig artikelen en worden discussies gevoerd over allerlei aan effectief altruïsme gerelateerde onderwerpen.

Facebook logo
Praat mee in de Nederlandse facebookgroep
cafe_coffee
Drink koffie met een effectief altruïst

EA-initiatieven in Nederland

Effective Giving
Effective Giving vormt een community van vermogensfondsen en filantropen die samen leren hoe zij hun middelen in kunnen zetten om maximaal bij te dragen aan een betere wereld.

EAN en Effective Giving werken samen in kennisdeling rondom effectief doneren, bijvoorbeeld door gezamenlijk artikelen te publiceren of het belastingaftrekbaar doneren aan aanbevolen internationale goede doelen mogelijk te maken.

Effectief altruïstische carrièreworkshops
Alje van Talent2Gather biedt workshops aan waarin studenten en scholieren leren effectief altruïsme toe te passen in hun carrière. Hoe maak je keuzes die leiden tot een interessante, voldoening gevende carrière die ook nog eens maximaal bijdraagt aan een betere wereld? De workshops zijn gebaseerd op het grondige onderzoek van 80,000 Hours in Oxford.

EAN verbindt kennisinstellingen en studieverenigingen met Talent2Gather en maakt het zo mogelijk voor meer studenten de om een carrièreworkshop te volgen. Neem bij interesse voor een workshop contact met ons op.

Road to AI Safety Excellence (RAISE)
RAISE werkt aan een online cursus over het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie die veilig is en de wereld ten goede komt. Zie deze wiki voor een overzicht, stel je vragen in de facebookgroep, en vul dit formulier in als je iets wilt bijdragen. 

EAN deelt managementadvies en connecties met RAISE.

AI Safety Camp
Bij AI safety onderzoekskampen ontwikkelen teams van jonge onderzoekers hun vaardigheden door het schrijven van onderzoek over de risico’s van kunstmatige intelligentie. Deze worden tweejaarlijks georganiseerd in Europa door lokale groepen na een veelbelovende eerste editie in Gran Canaria (gefaciliteerd door EAN). Zie de Facebook groep voor aankondigingen.

EAN assisteert bij het vormen van capabele, geïnformeerde organisatieteams voor elke nieuwe AI Safety Camp editie.