Ik wil goed doen met mijn:

Geld
Carrière
Keuzes
Vrije tijd

Effectief doneren

GiveWell en Animal Charity Evaluators (ACE) zijn de eerste organisaties die grondig onderzoek doen naar goede doelen met de grootste positieve impact per bestede euro. Zij kijken naar goede doelen binnen de gebieden van armoedebestrijding (GiveWell) en dierenwelzijn (ACE). Zie hier voor voorbeelden van initiatieven op andere gebieden.

De volgende organisaties hebben ANBI-status in Nederland, wat betekent dat giften via hen belastingaftrekbaar zijn: AMF, MIRI, Evidence Action en de Effective Altruism Foundation. Aan GiveWell en ACE is het mogelijk te doneren met credit card of Paypal.

Doneer via EAS
Leer over aanbevelingen van GiveWell
Leer over aanbevelingen van ACE

Carrière

80,000 Hours is de eerste organisatie die advies geeft over hoe je je carrière kan inzetten om een zo groot mogelijke positieve impact op de wereld te hebben. 

Haal meer impact uit je carrière

Dagelijkse keuzes

In je dagelijkse leven kun je met simpele keuzes soms al veel impact hebben. Door minder vlees te eten voorkom je bijvoorbeeld veel dierenleed (vooral van kippen en vissen) en draag je bij aan een beter klimaat. Een ander voorbeeld van een effectieve manier om anderen te helpen is het door middel van een lichamelijke donatie.

Doe de VeggieChallenge
Leer over lichamelijke donaties

DOE MEE

EAN organiseert elke 1e zondag van de maand inspirerende community events op University College Utrecht. Kom in aanraking met het effectief altruïsme door een middag lang samen aan EA projecten te werken. Meld je hier aan!

Effectief Altruïsme Nederland werkt samen met initiatieven die op verschillende manieren effectief altruïsme in de praktijk brengen. Wil je je ergens bij aansluiten of heb je interesse zelf iets te starten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Heb je een paar uur in de week over en wil je die inzetten om effectief goed te doen? Laat dan je gegevens achter in dit formuliertje, dan nemen we contact met je op als we je aan een initiatief kunnen koppelen.

Om op de hoogte te blijven van andere kansen, zoals evenementen waar je je vaardigheden kunt inzetten voor effectief altruïstische initiatieven, raden we je aan je in te schrijven voor de nieuwsupdate.

Leer meer over de bestaande initiatieven
Stuur ons een mail
Laat je gegevens achter zodat initiatieven je kunnen vinden
Schrijf je in voor de nieuwsupdate