Ik wil goed doen met mijn:

Effectief doneren

GiveWell en Animal Charity Evaluators (ACE) zijn de eerste organisaties die grondig onderzoek doen naar goede doelen met de grootste positieve impact per bestede euro. Zij kijken naar goede doelen binnen de gebieden van armoedebestrijding en dierenwelzijn, respectievelijk. De internationale effectief altruïsme beweging kijkt breder dan alleen deze gebieden om het meeste goed te doen. Zie hier voor voorbeelden initiatieven op andere gebieden.

Doneren aan de doelen die ACE en GiveWell aanraden en aan een aantal andere effectieve goede doelen is vanuit Nederland het makkelijkst met een bankbetaling of credit card via de Duitse Stiftung für Effektiven Altruismus (Effective Altruism Foundation). Deze stichting heeft ANBI status in Nederland, wat betekent dat giften belastingaftrekbaar zijn. Via GiveWell en ACE is het mogelijk te doneren via credit card of Paypal.

Voor Nederlandse lezers zijn er artikelen beschikbaar over GiveWell en ACE.

Wil je je voornemens om te doneren vastleggen, om jezelf extra reden te geven ze ook echt uit te voeren? Bekijk dan eens de opties op de site van Giving What We Can.

Zie ook deze uitgebreide uitleg over belastingaftrek bij donaties vanuit Nederland.

Carrière

80,000 Hours is de eerste organisatie die advies geeft over hoe je je carrière kan inzetten om een zo groot mogelijke positieve impact op de wereld te hebben.

Dagelijkse keuzes

In je dagelijkse leven kun je met simpele keuzes al veel impact hebben. Door minder vlees te eten voorkom je veel dierenleed (vooral van kippen en vissen) en draag je bij aan een beter klimaat. Ook het maken van een lichamelijke donatie kan een effectieve manier zijn om bij te dragen.

Doe mee

Effectief Altruïsme Nederland ondersteunt projecten met een zo groot mogelijke positieve impact. Heb je een idee voor een project, of wil je aan een bestaand project bijdragen? Neem dan contact met ons op!